Wedstrijdturnen Heren

Jongtalent
Vanuit de recreatiegroep van de jongens  worden regelmatig jongens met meer talent uitgenodigd voor proeftrainingen bij de (jongtalent)selectie. Tijdens deze proeftrainingen kijken we vooral naar de fysieke voorwaarden zoals kracht, lenigheid en coördinatie. Wanneer er genoeg ontwikkeling plaatsvindt worden de jongens toegelaten tot de jongtalent groep. Bij deze groep ligt de nadruk op een sterke basis zodat er later verantwoord gewerkt kan worden aan moeilijke elementen en oefeningen.

Selectie
De selectie groep bestaat uit turners die deelnemen aan landelijke wedstrijden in de tweede, derde en vierde divisie. Bij deze groep trainen alle leeftijdscategorieën (instap tot en met senior) in aparte groepen maar mét elkaar.  Deze turners trainen minimaal 6 en maximaal 9 uur in de week. Presteren op wedstrijden is alleen mogelijk met plezier in de sport. Plezier in het turnen en daarbuiten staat bij ons dus ook op nummer 1. Naast de trainingen worden er dan ook regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een BBQ.

De selectie traint in de turnhal van sporthal De Zijde te Bergschenhoek. Deze hal is ingericht volgens NOC*NSF normen en heeft een valkuil.

Informatie

kijk op het rooster van svDOTO om te zien wanneer je welke sport kunt doen

lees meer

Bekijk hier de kledingvoorschriften

lees meer