Wedstrijdturnen Dames

De afdeling wedstrijdturnen dames werkt volgens het LTGD systeem (Long Term Gymnastics Development) systeem. Hierin worden de verschillende ontwikkelingsfasen van de turnster beschreven. kijk op de website van LTGD voor meer informatie.

Jongtalent
Jaarlijks, aan het einde van het seizoen, wordt een testtraining gehouden waaraan turnsters in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar deelnemen. Deze training staat open voor turnsters van de eigen recreatiegroepen en voor turnsters van verenigingen uit omliggende plaatsen.

Na afloop van deze training bepalen de trainers welke turnsters worden uitgenodigd voor een proefperiode van twee maanden. Tijdens deze twee maanden wordt gekeken naar de fysieke- en mentale mogelijkheden van de turnster. De fysieke aspecten zijn:
–       kracht
–       lenigheid
–       coördinatie (evenwicht als belangrijkste)

Als er binnen deze twee maanden voldoende ontwikkeling is op deze gebieden wordt de turnster toegelaten tot de jong talent groep (leeftijden van 6 t/m 8 jaar) of wordt gekeken naar een mogelijkheid in te stromen in de onderbouw van de wedstrijdgroep (leeftijden van 9 t/m 11 jaar).

De jong talenten trainen twee keer per week, op donderdagmiddag en zaterdagochtend.

Wedstrijdgroep turnen dames
De wedstrijdgroep turnen dames bestaat uit een onderbouw (instap t/m jeugd 1) en bovenbouw (jeugd 2, junior en senior). De onderbouw turnsters doen wedstrijden op landelijk niveau in de categorieën N1, N2 en D1 (klik hier voor meer informatie). De bovenbouw turnsters doen wedstrijden in de divisies 1 t/m 3. Daarnaast nemen we deel aan toernooien zoals Sidijk Gymnastics, Breda Open, SVOD en incidenteel aan wedstrijden in het buitenland. Eén keer paar jaar organiseert de wedstrijdgroep een trainingsstage.

De trainingsuren zijn afhankelijk van de divisie:
– eerste divisie onderbouw – 4 x per week, 11,5 uur totaal
– tweede divisie onderbouw – 3 x per week, 8,5 uur totaal
– derde divisie onderbouw – 3 x per week, 8,5 uur totaal
– vierde divisie onderbouw – 2 x per week, 6 uur totaal
– eerste divisie bovenbouw – 5 x per week, 14,5 uur totaal
– tweede divisie bovenbouw – 4 x per week, 12 uur totaal
– derde divisie bovenbouw – 3 x per week, maandag, woensdag en zaterdag

Plezier staat hoog in het vaandel, zowel tijdens de trainingen als daarbuiten. Er worden dan ook regelmatig uitjes georganiseerd of bijvoorbeeld een gezellige brunch en aan het einde van het seizoen sluiten we af met een BBQ.

De turnselectie traint in de Turnhal van Sporthal de Zijde te Bergschenhoek. Deze hal is ingericht volgens NOC*NSF normen en heeft een valkuil.

klik hier voor een overzicht van de wedstrijden van dit seizoen.

Informatie

kijk op het rooster van svDOTO om te zien wanneer je welke sport kunt doen

lees meer

Bekijk hier de kledingvoorschriften

lees meer