Streetdance

WAT IS STREETDANCE

In deze dansles leer jij stoere, krachtige moves. Breng jouw conditie op pijl en dat allemaal op de nieuwste hits. Train mee met onze les Streetdance en laat met jouw moves zien wie jij bent en wat jij kan!

VOOR WIE IS DEZE LES

Sv DOTO biedt streetdance lessen op verschillende niveaus vanaf 6 jaar.

Bent u geïnteresseerd in een proefles? Stuur dan een e-mail naar dans@svdoto.nl.

Vermeld de leeftijd en eventueel de dansachtergrond van uw kind. Onze coördinatoren zullen u naar de juiste proefles verwijzen.

OVER DE LES STREETDANCE

Zoals de naam al aangeeft, is streetdance de dans van de straat. Onder de noemer streetdance vallen verschillende dansstijlen die niet voor het theater zijn ontwikkeld, maar overal daar zijn ontstaan waar mensen met en voor elkaar dansen.

In de streetdance lessen van Sv DOTO willen wij onze leerlingen graag van zoveel als mogelijk stijlen laten proeven (zoals van Urban, Reggeaton, Lyrical, Afro & Hip Hop).

De stijlen worden gekenmerkt door stoere, krachtige moves, waarmee de danser zijn persoonlijkheid uitdrukt en kan laten zien wat hij kan.

Tijdens de lessen leren de kinderen, na een Warming-Up, de verschillende basismoves, die vervolgens in choreografieën worden verwerkt en toegepast. Extra techniek oefeningen zorgen voor de nodige scherpte en zuiverheid van de bewegingen en dragen eraan bij dat de leerlingen de verschillende stijlen secuur leren te beheersen. Ook het opbouwen van een goede conditie is een belangrijk onderdeel van onze streetdance lessen. Dit allemaal gebeurd op de nieuwste hits. De les wordt afgesloten met een Cooling Down.

OVER DE LES STREETDANCE SELECTIE

Voor iedereen die graag vaker in de week en op een hoger niveau streetdance wil trainen, biedt Sv DOTO een selectieprogramma aan. Dit lesprogramma is voor kinderen die nóg meer uitdaging zoeken in dans, en  daarvoor serieuzer en harder willen werken. Tijdens deze lessen zullen de leerlingen door middel van choreografieën op hoog niveau worden klaargestoomd om mee te doen aan wedstrijden.