Wedstrijdturnen Heren

Jongtalent

Vanuit de recreatiegroep van de jongens  worden regelmatig jongens met  talent voro turnen uitgenodigd voor proeftrainingen bij de (jongtalent)selectie. Tijdens deze proeftrainingen kijken we vooral naar de fysieke voorwaarden zoals kracht, lenigheid en coördinatie. Daarnaast is inzicht in de beweging ook een must. Wanneer er genoeg ontwikkeling plaatsvindt worden de jongens toegelaten tot de jongtalent groep. Bij deze groep ligt de nadruk op een sterke basis zodat er later verantwoord gewerkt kan worden aan moeilijke elementen en oefeningen. De benjamins (t/m 7 jaar) trainen 3 uur in de week  De jongtalentgroep draait samen met een talentgroep in de leeftijdscategorie 8 t/m 11 jaar. Aan de hand van hun niveau traint deze groep 6 tot 9 uur in de week.

Selectie

De selectie groep bestaat uit turners die deelnemen aan landelijke wedstrijden in de eerste, tweede, derde en vierde divisie. Bij deze groep trainen alle leeftijdscategorieën (instap tot en met senior) in aparte groepen maar mét elkaar.  Deze turners trainen minimaal 6 en maximaal 12 uur in de week. Presteren op wedstrijden is alleen mogelijk met plezier in de sport. Plezier in het turnen en daarbuiten staat bij ons dus ook op nummer 1.

De selectie traint in de turnhal van sporthal De Zijde te Bergschenhoek.  Deze hal is ingericht volgens NOC*NSF normen en heeft een valkuil. Een les bestaat uit 3 uur achter elkaar.