Dans modern


Wat is modern?

Een dansles, die natuurlijke, technische en creatieve bewegingsvormen met elkaar combineert. Train mee met onze les modern en ontdek jouw eigen bewegingstaal, ontwikkel jouw creativiteit en sterke fysieke dansvaardigheden!

 

Voor wie is deze les?

Deze les is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Meedoen aan een proefles? Stuur dan een e-mail naar dans@svdoto.nl

 

Over de les modern.

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw. Uit het gevoel zichzelf niet meer met de bewegingen van het klassieke ballet voldoende uit te kunnen drukken, ontstond de zoektocht naar nieuwe bewegingsvormen. Tot en met heden heeft deze zoektocht een grote diversiteit aan verschillende stijlen en technieken opgeleverd, die allen onder de noemer moderne dans vallen.
 

In de moderne les van SV DOTO willen wij onze leerlingen graag een goed allround pakket van moderne dans meegeven, door in de lesstof diverse elementen uit de toonaangevende technieken binnen de moderne dans met elkaar te combineren tot een solide danstraining. Aan bod komen: Limón, Cunningham, Graham, Floorwork en Improvisatie.

In de les besteden we veel aandacht aan het bewegen met de zwaartekracht mee en het gebruiken van de vloer (fall and recovery/ floorwork). Hierdoor wordt het lichaam op een dansante manier gesterkt en worden de spieren getraind. De bewegingen staan in het teken van de afwisseling tussen spanning en ontspanning (suspension/contraction and release). Verder scholen we de leerling in het aanzetten van bewegingen vanuit de ademhaling en de innerlijke bewegingsmotor. Door het combineren van natuurlijke en technische bewegingsvormen, biedt deze les een optimale basis voor het ontwikkelen van een sterke fysiek, dansvaardigheden en voor het ontwikkelen van een eigen bewegingstaal. 

 

Contact

Meer informatie of een proefles volgen, mail naar dans@svdoto.nl.