Kinderdans 

Wat is kinderdans?
Een les vol inspirerende kennismaking met dans, bewegingsplezier en creativiteit voor de allerjongsten.

 

Voor wie is deze les?
Deze les is geschikt voor kinderen vanaf 3 t/m 6 jaar.

Je kan elke eerste lesdag van de maand (en op de eerste lesdag van het seizoen) een proefles volgen. Belangrijkste reden hiervoor is dat de proeflessen een zekere onrust veroorzaken bij de groep met nog jonge kinderen door het meekomen van de ouders van de proeflessers. Meedoen aan een proefles? Stuur dan een e-mail naar dans@svdoto.nl.

 

Over de les kinderdans

In de lessen kinderdans geeft SV DOTO uw kind de mogelijkheid al op jonge leeftijd kennis te maken met dans. Aansluitend bij de belevingswereld van kinderen, willen we onze jongste leerlingen hun bewegingsplezier laten ontdekken.

Gedurende de les stimuleert de docent, in een op de leeftijd van de leerlingen afgestemde wijze, de bewustwording van het lichaam. De kinderen worden aangezet tot dansen door middel van verschillende soorten muziek, waarin ze hun eigen bewegingscreativiteit kunnen uiten en ontwikkelen. Door verschillende opdrachten als samen dansen, improviseren, dansspellen of opdrachten naar aanleiding van een thema (bv. sprookjes) leggen we in onze kinderdanslessen de basis voor klassieke dans. Op een speelse en afwisselende manier wordt er gewerkt aan muzikaliteit, coördinatie, het strekken van benen en voeten, balans, het bewust bewegen van armen en handen, springen en draaien. 

Vanaf 6 jaar kunnen de leerlingen van kinderdans doorstromen naar de les klassiek ballet of streetdance.
 

Contact

Voor meer informatie of een proefles, mail naar dans@svdoto.nl.