Seniorengym

Damesgroep MBVO
Dinsdagochtend – Sporthal Berghonk
MBVO staat voor Meer Bewegen Voor Ouderen. Doelstelling van MBVO is: de ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Door middel van veel gevarieerde bewegingsvormen, blijven de spieren soepel en de gewrichten los. Dit doen we vaak met kleine materialen zoals: stokjes, elastieken, ballen, frisbees enz. Ook doen we lichte conditionele oefeningen in de vorm van eenvoudige dansjes en kringoefeningen. Iedere les wordt afgesloten met een lekker kopje koffie voor de sociale contacten.

Damesgroepen
Deze groepen komen elke week trouw bij elkaar om hun conditie op peil te houden. Afwisselend werken we aan conditie en spieren door middel van spel, parcours en diverse materialen zoals steps, dynaband, ballen.

Woensdagochtend-sporthal Berghonk
De groep op de woensdagochtend zit in een kleiner locatie waardoor de variatie wat beperkt is. Zij beginnen altijd met een warming-up op muziek en daarna gaan ze van start met het versterken van de spieren.

Woensdagavond-sporthal de Zijde
De woensdagavond groep heeft een grotere locatie tot hun beschikking en hier kan meer aandacht gegeven worden aan spel (bijv. badminton). Veel aandacht is er voor het verbeteren van de conditie en voor spierversterkende oefeningen.

Herengroep
Deze groep sport in sporthal Oostmeer. We werken aan conditie en spierversterkende oefeningen. Deze oefeningen zijn vaak verwerkt in een parcours, maar ook een leuke zeskamp zit soms in het programma. Deze groep eindigt altijd even in een kopje koffie na afloop.

Aan het eind van het seizoen is er, ter afsluiting, een gezellige gezamenlijke fietstocht. Uitgezet door de heren en afgesloten met een gezellig etentje.

Informatie

kijk op het rooster van svDOTO om te zien wanneer je welke sport kunt doen

lees meer