Wedstrijdturnen Dames

SV doto biedt turnen aan op verschillende niveaus en we beschikken over een ingerichte turnhal. Deze Hal is ingericht voor turnen dames en heren. De turnhal staat in het complex van sporthal de zijde in Bergschenhoek.

Plezier staat bij ons hoog in het vaandel, zowel tijdens de trainingen als daarbuiten. Er worden dan ook regelmatig uitjes georganiseerd. De dames selectie van SV Doto is een gezellige maar fanatieke groep turnsters die het beste uit zichzelf willen halen.

Jongtalenten

Dit is een opleidingsgroep waarbij de jonge turnsters opgeleid worden voor een van de wedstrijdgroepen. Ze turnen op sprong, balk, brug/rek en vloer. Tijdens de recreatie of kleuter lessen word er gekeken wie hier voor in aanmerking komt. De trainster nodigt je uit voor een proefperiode van 2 maanden.

Tijdens deze twee maanden wordt gekeken naar de fysieke- en mentale mogelijkheden van de turnster. De fysieke aspecten zijn:
–       kracht
–       lenigheid
–       coördinatie (evenwicht als belangrijkste)

Als er voldoende ontwikkeling is op deze gebieden wordt de turnster toegelaten tot de jong talent groep (leeftijden van 6 t/m 8 jaar) of wordt gekeken naar een mogelijkheid in te stromen in de onderbouw van de wedstrijdgroep (leeftijden van 9 t/m 11 jaar).

De jong talenten trainen twee keer per week, op donderdagmiddag en zaterdagochtend/middag

1 –2e divisie groep

De 1e en 2e divisie van SV Doto turnt mee in de landelijke wedstrijden en doet mee aan toernooien. Er zitten momenteel +/- 20 turnsters in deze selectie groep. De meiden zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. De jongste zijn instap van 8 jaar tot de oudste van 20 jaar. Zij trainen 12 uur per week.

3e –4e divisie groep

De 3e en 4e divisie van sv doto turnt landelijk wedstrijden en regionale wedstrijden daarnaast nemen ze deel aan verschillende toernooien verspreid over het seizoen. Ook deze meiden zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. Van instap tot senior. De turnsters trainen van 6 tot 9 uur per week.

Indien u interesse of vragen heeft kunt u mailen naar STD@svdoto.nl