Klassiek ballet

 

Wat is klassiek ballet?

Een dansles waarin sierlijkheid, vloeiende bewegingen, kracht en lenigheid centraal staan. Wil jij weten hoe het voelt om te springen en draaien alsof er geen zwaartekracht bestaat? Train dan mee met onze les klassiek ballet! Heeft het dansvirus jou te pakken en is één keer per week balletten voor jou niet voldoende? Informeer dan of jij in aanmerking komt voor onze selectie klassiek ballet.

 

Voor wie is de les?

SV DOTO biedt klassieke lessen op verschillende niveaus, voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen. Als je geïnteresseerd bent in een proefles, stuur dan een e-mail naar dans@svdoto.nl. Vermeld aub de leeftijd en eventueel de dansachtergrond van je kind. We vinden het belangrijk dat ieder kind een voor hem of haar geschikte les kan volgen, met de juiste mate van uitdaging. Daarom baseren we de indeling van onze groepen niet alleen op leeftijd, maar ook op niveau. Onze coördinatoren geven aan wat de juiste proefles is.
 

Over de les klassiek ballet

Klassiek ballet is een kunstzinnige dansvorm, gebaseerd op een formele techniek, gekenmerkt door haar bijzonder sierlijke, gewichtloze bewegingen en lange lijnen. De techniek van het klassieke ballet vormt de basis voor vele dansvormen van tegenwoordig en zodoende is klassiek ballet ook de danstraining bij uitstek.


De lessen klassiek ballet bij SV DOTO, bestaande uit oefeningen aan de barre, in het midden en over de diagonaal, zijn gebaseerd op de Vaganova techniek. De Vaganova syllabus heeft een progressieve opbouw, waarin alle grote passen van het klassieke ballet eerst in een voorbereidende vorm, vervolgens in een basisvorm, in een gevorderde vorm en uiteindelijk in de originele vorm stapsgewijs worden aangeleerd.


Met veel zweet, maar net zoveel passie en plezier, werken we met onze leerlingen aan: de beheersing van het lichaam, kracht en lenigheid, rechte houding, uitdraai, muzikaliteit en dynamiek en al dat in combinatie met de vloeiende, ronde, lichte bewegingen van het klassieke ballet.

 

Contact

Voor meer informatie of een proefles, mail naar dans@svdoto.nl.