Sporten & COVID-19

update: 19 november 2020

Samen zorgen we voor veilig sportplezier

Om verspreiding van het COVID-19 virus terug te dringen, zijn er diverse maatregelen. Gelukkig kunnen we nog steeds sporten.

Extra ruimte

Na goed overleg met Sportfondsen Lansingerland, beheerder De Zijde, hebben we in ieder geval tot de kerstvakantie op meerdere dagen en tijdstippen naast de turnhal, ook de sporthal tot onze beschikking. Sommige turn- en (acro)gymlessen vinden een deel of de gehele lesduur plaats in de sporthal. In deze zaal zijn ook materialen, zoals airtumbling, trampolines, planken en (val)matten aanwezig, zodat we nog steeds een gevarieerd aanbod hebben.  Deze extra ruimte is nodig om rekening te kunnen houden met de geldende regels:

• Er mogen maximaal 30 personen in één ruimte als er sporters vanaf 18 jaar aanwezig zijn.
  • Sporters van 18 jaar en ouder houden 1,5 meter afstand tot anderen, met uitzondering tot kinderen tot en met 12 jaar.
  • Sporters van 18 jaar sporten in groepjes van maximaal 4 personen.

Blijf denken aan….

Thuis

• De kleedruimtes en douches zijn gesloten, dus kom in sportkleding naar de les/training.
  • Neem een tas mee waarin je je buitenschoenen en jas kan opbergen tijdens de les. Deze tas plaats je aan de rand van de hal/zal. Nb. niet in de ontvangsthal.
  • Ga zoveel mogelijk thuis naar het toilet. Alleen de toiletten op de gang zijn open.

Bij aankomst

• Verzamel buiten, zodat de docent/trainer iedereen in één keer mee naar binnen neemt, m.u.v. degenen die op eigen gelegenheid naar binnen gaan.
  • Ouders/niet-sporters gaan niet naar binnen, tenzij dit medisch noodzakelijk is.
  • Desinfecteer je handen bij de ingang.
  • Kinderen van 13 jaar of ouder dragen een mondkapje in de niet-sportruimten, zoals de ontvangsthal en toiletten. In de turnhal, dans- en sportzalen mag het mondkapje af.

Tijdens de training/les

• Was/desinfecteer regelmatig je handen, maar in ieder geval na elke toestelronde.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en hoest/nies aan de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen en geef geen high fives.
  • Verlaat na het sporten zo snel mogelijk sporthal De Zijde.

We zorgen voor...

• Maximaal 30 personen in één ruimte als er sporters vanaf 18 jaar aanwezig zijn.
  • Sporters van 18 jaar en ouder sporten in groepjes van maximaal 4 personen.
  • Sporters die tijdens de les/training milde klachten vertonen, gaan direct naar huis. Als dit niet zelfstandig mogelijk is, dan nemen we hierover contact op met ouders/verzorgers.

Wel of niet trainen

We volgen uiteraard de richtlijnen van de RIVM. Een paar belangrijke regels:

• Kinderen tot en met twaalf jaar met verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus,  niezen of keelpijn) of bekende hooikoortsklachten zijn welkom op de training of in de les.
  • Iedereen van 13 jaar of ouder die klachten heeft, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging/koorts, plotseling verlies van reuk of smaak, komt niet naar de training, laat zich testen en blijft thuis tot de uitslag bekend is.
  • Voor alle leeftijden geldt dat als een huisgenoot 1) milde klachten èn koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid heeft of 2) positief is getest, je niet naar de training/les komt, ook al heb je zelf geen klachten.

Laten we met elkaar zorgen voor veilig sportplezier!