Laatste nieuws

Kerstvakantie: geen lessen

Kerstvakantie: geen lessen

Vacature: trainer

Vacature: trainer

Nieuwe les moderne dans

Nieuwe les moderne dans

Vrijwilligers landelijke wedstrijd

Vrijwilligers landelijke wedstrijd

SponsorKliks

SponsorKliks

Categorieën

Topprestaties teams acrobatische gymnastiek

V.l.n.r: Dinte, Bo, Megan, Josie, Lina, May-ling, Mette, Nerissa

Op 25 en 26 juni vond het Nederlands Kampioenschap voor acrobatische gymnastiek in Rotterdam Ahoy plaats. Dit seizoen hadden maar liefst 13 acrogymnasten van SV DOTO zich geplaatst voor dit grote evenement, de top van acrogym! Ze behaalden een bronzen medaille en hoge artistieke scores.


Het weekend startte zaterdagochtend met twee C-niveau teams.

De C- Senioren damesgroep Samira Gille (17), Tamara Spijkerman (17) en Anne de Prez (10) hebben twee mooie oefeningen gedraaid. Bij beide oefeningen hebben zij een hoge artistieke score behaald en wisten zij de mensen in de zaal stil te krijgen. In het begin van het seizoen startte zij met achtenvijftig teams. Samira, Tamara en Anne zijn 5e van Nederland geworden.

Het C-Senioren damespaar Nikki Boer (19) en Mila Beniers (11) wisten zich in een groot deelnemersveld goed staande te houden. De balansoefening werd netjes uitgevoerd. In hun dynamische oefening hadden zij een kleine wankeling. Uiteindelijk zijn Nikki en Mila 9e van Nederland geworden, heel erg knap gedaan!  


Op zondagochtend was het de beurt aan de teams op het A- en B niveau.

De B-Senioren damesgroep, bestaande uit Megan Terlouw (22), Dinte Vlietstra (18) en Bo Kersten (12) hebben twee sterke artistieke en technische oefeningen gedraaid. Zij lieten aan iedereen zien dat zij op het Nederlands Kampioenschap thuishoorden! Het team is 6e van Nederland geworden in een sterk deelnemersveld. 

Met een perfect uitgevoerde dynamische oefening, die werd beloond met een enorme score van 24,990, wist het B-Senioren trio, Nerissa Stillebroer (20), May-ling van Boxtel (17) en Mette Knoester (10) de titel én de hoogste artistieke score (in de B) voor de dynamische oefening op hun naam te zetten. Door een fout in hun eerste oefening (balans) moesten zij helaas hun medaille afstaan en zijn zij 4e van Nederland geworden. 

Lina Amghar (13) en Josie Been (8) kwamen uit in de A-pupillen. Na een goed uitgevoerde oefening bleef het tot de laatste minuut spannend. Uiteindelijk wisten zij de bronzen medaille mee naar huis te nemen. 3e van Nederland, chapeau! 


V.l.n.r. Nikki, Mila, Tamara, Anne en Samira